O

O Sloveniji

3. 6. 2015

O Sloveniji

Zanimivosti Slovenije (www.visitljubljana.com)

Slovenija je vznemirljiva dežela izjemne raznovrstnosti. V njej se srečajo gorski svet Alp, Sredozemlje, značilnosti Panonskega sveta in ena najbolj edinstvenih pokrajin na svetu – Kras. Slovenija slovi po svojih slikovitih jezerih, obsežnih gozdovih in podzemnih jamah, ki jih je voda v milijonih let izdolbla v kraški apnenec. Poleg naravnih lepot ponuja raznovrstne možnosti za rekreacijo na prostem, veliko število kulturnih, še posebej arhitekturnih znamenitosti ter bogastvo kulinaričnih užitkov.

Informacije o Sloveniji so na voljo na uradnem turističnem portalu Slovenija.info, s katerim upravlja Slovenska turistična organizacija.

             Kranjska Gora

kranjska goraKranjska Gora je priljubljeno športno in turistično središče, ki slovi po zimskih športih, pa tudi po naravnih lepotah ter izjemno slikovitih sprehajalnih, kolesarskih, planinskih ter alpinističnih poteh.

 

 

 

bohinjBohinj

Bohinj slovi po slikovitem ledeniškem alpskem jezeru in neokrnjeni naravi in je izhodišče številnih pohodnih poti v Julijske Alpe

 

 Škocjanske jame

Škocjaškocjanske jamenske jame, ki jih je v apnenec izdolbla ponikajoča reka, je UNESCO leta 1987 uvrstil naseznam svetovne naravne dediščine. Škocjanske jame veljajo za najlepše podzemne jame na slovenskem Krasu.

postojna

Postojna

Postojna slovi po vsem svetu zaradi svoje jame in bližnjega Predjamskega gradu. Postojnska jama, ena najbolj izrazitih naravnih znamenitosti Slovenije, obsega 27 km dolg sistem podzemnih prehodov, rovov, galerij in dvoran s čudovitimi naravnimi kapniki.

 Nova Gorica z okolico

Nonova goricava Gorica se ponaša z enim največjih igralniških kompleksov v srednji Evropi (Igralnice HIT) in slikovito okolico.

 

Piranpiran

Od treh srednjeveških mest na slovenski obali, Kopra, Izole in Pirana, je s svojo beneško zasnovo najlepši Piran.

 

           Maribor

mariborMaribor, središče Štajerske in drugo največje slovensko mesto, leži na bregovih reke Drave med vrhovi Pohorja in gričevnato vinorodno pokrajino in je po svojem značaju povsem drugačen od Ljubljane. Čeprav je bilo mesto naseljeno že zgodaj, je svoj razcvet doživelo v srednjem veku.

 

Škofja Lokaškofja loka

Škofja Loka leži sredi Sorškega polja, ob sotočju Selške in Poljanske Sore, in je najbolje ohranjeno srednjeveško mesto v Sloveniji.

koperKoper

Koper je živahno obmorsko mesto s slikovito zgodovinsko podobo, ki jo zaznamuje predvsem beneški vpliv.