K

KOLESARJI DOBRODOŠLI

2. 6. 2015

KOLESARJI DOBRODOŠLI

V naš hotel prihajajo kolesarji že dolgo let, ne samo zaradi lege hotele, ki je dobro izhodišče predvsem za gorske kolesarje, ampak, ker kot pravijo, se pri nas počutijo kot doma:

 • kolesa imamo spravljena v zaklenjeni garaži
 • imamo orodje in prostor za najnujnejša popravila
 • servis za kolesa je oddaljen le nekaj deset metrov od hotelaKOLESARSKI-LOGO
 • kolo lahko operete in posušite na dvorišču
 • pri nas dobite vse informacije in kolesarske karte, s katerimi se lahko varno podate na pot
 • sodelujemo z več kolesarskimi vodiči, ki vas popeljejo na vodene kolesarske ture.

 

Skupina Immich MountainbikereisenS kolesom po Dravski kolesarski poti

Kolesarske karte za kolesarjenje po Mariboru in bližnji okolici:

Turistična destinacija Maribor – Pohorje je raj za ljubitelje kolesarjenja.

Izbirate lahko med različnimi kolesarskimi potmi različnih stopenj zahtevnosti, med ravninskimi in  gorskimi, med športnimi ali ali družinskimi, po mestu ali med vinogradi…

Kolesarite lahko:

 • ob reki Dravi,
 • po vinorodnih gričih in Kozjaku,
 • po gozdnih poteh Pohorja,
 • po kolesarskih poligonih in downhill strminah,
 • po mestu Maribor
 • ali pa morda vse do Pomurja, Koroške in naprej v Avstrijo.

Ko boste na poti, vas bo prevzela privlačna raznolika pokrajina, ki ob kolesarskih užitkih nudi tudi čudovite razglede, zanimivosti naravne in kulturne dediščine in okusne postojanke.

Nekaj kolesarskih poti v Mariboru in okolici:

 1. KOLESARSKA POT PO KUNGOŠKIH GRIČIH

kolesarska-pot1kolesarska-pot

Pot pričnete v Zgornji Kungoti, od koder zavijete proti Svečini. Od tu se vzpnete na Špičnik in se peljite med sadovnjaki ter vinogradi do kmetije Leber –Vračko, kjer si lahko privoščite kozarec vina ali ogledate vinsko klet. Po glavni cesti se peljete naprej v smeri Jurija, postanek si privoščite gostišču Vračko. Od tu se vrnete v Zgornjo Kungoto.

 

Ključne zanimivosti na poti:

Trajanje: 1,5 ure

Priporočen čas: april-oktober

Zahtevnost poti: Srednje zahtevna kolesarska pot, ki poteka večinoma po asfaltiranih lokalnih cestah in dobro utrjenih makadamskih poteh. Na nekaterih delih je zaradi vzponov nekoliko napornejša. Zaradi svojega razgibanega terena je primerna za rekreativne kolesarje.

Dolžina poti: 17,5 km

 

 1. POT STARE TRTE

-hiking-ang-biking-img_1861_

Pot začne v centru mesta pri Turistično informativne centru, peljete skozi mesto, na Lent do Stare trte, najstarejše trte na svetu. Ustavite se, ogledate Hišo Stare trte in degustirate vino.

Naprej se peljete čez Studenško brv po nabrežju reke Drave do Malečnika, kjer vas čaka razgibana vožnja čez Vodole in Ruperče. Sledi spust v smeri proti Vukovju, mimo Pernice in Perniškega jezera do Jarenine in Jareninskega dvora, kjer si privoščite ogled in postanek v vinski kleti Dveri-pax.

Povratek čez Gačnik do Pesnice in čez Košaški klanec po Šentiljski cesti nazaj do izhodišča.

Izhodišče poti: TIC Maribor

Zahtevnost poti: srednje zahtevna

Dolžina poti: 37 km

 

 1. PESNIŠKA KOLESARSKA POT MED VINOGRADI

 

Izhodišče izleta je sadna tržnica v Pesnici. Po kratki vožnji ob glavni cesti v smeri Maribora zavijte v Dobrenjsko dolino. Po nadvozu v smeri Ranca prečkate avtocesto, za njo še železnico in “staro” cesto proti Šentilju.

Po spustu v Vajgen nadaljujete po dolini mimo sadovnjakov do Jareninskega dvora, kjer zavijete levo proti Šentilju. Po strmem spustu v Zgornji Jakobski dol vas v nadaljevanju poti čaka še zadnji vzpon na z vinogradi zasajeno Hlapje. Med čudovitimi vinogradi in zidanicami se vije ozka cesta, ki vas pripelje do kapele Mulec. Spustite se do Vogrinovega mlina na veter in nadaljujte mimo Johaneza (kip ob poti) skozi Vukovsko dolino po mlečni cesti do Pernice. Kmalu so za vami še Perniško jezero in Cesaričini sadovnjaki na levi.

Zadnji del poti se vije po umirjeni Gačniški dolini do centra Pesnice, kjer ste začeli vaše popotovanje preko Slovenskih goric.

Ključne zanimivosti na poti:

 • Dvorec Jareninski dvor
 • Mrzli studenec,
 • Vogrinov muzej – mlin na veter,
 • Perniško jezero in
 • Cesaričini sadovnjaki.

Zahtevnost poti: Manj zahtevna, na nekaterih delih zaradi vzponov nekoliko napornejša pot; zaradi razgibanega terena je primerna za rekreativne kolesarje. Pot je na terenu označena.

Dolžina poti: 42 km